טוב, להחיות מעט את הפורום הזה שסביר להניח שנמצא כבר שש קילומטרים מתחת לאדמה.
אז הטענות שהבציר הוא באיכות של בציר 2008 שבזמנו נחשב בציר טוב עם מחירים הגיוניים מכל מה שקדם לו וכל מה שהגיע אחריו.
לפי המחירים חלק מהיקבים מציעים את תוצרתם ב 30% פחות מבציר 2008.
אז לא להאמין, לאחר עשור של טירוף יש בציר במחירים סבירים.
אל חשש, בציר 2015 יהיה בציר ענק והמחירים יהיו בשמים.
והמחירים סבירים מאיי פעם.
מי שלא סביר זה בורגון שם המחירים יקרים מאיי פעם.
אומנם אין מאיות כמו בעבר אך יש ציונים טובים ביותר, אפילו יותר מ 2006 או 2008.
קשה למצוא בציר חלש לאחר ההתחממות הגלובלית.
לגבי משתינים עלייך בקשת, כנראה שהמלאים של הסינים מפוצצים.
זה הזמן לנצל את המצב ולקנות, אם כי סביר להניח שבבציר הקרוב 2015 המחירים שוב יקפצו כי יהיה בציר גדול.
אני לגמרי מסכים שחלק מהמחירים שם יצאו מכלל הגיון.
אבל - ואבל גדול - עדיין יש מציאות רציניות פה ושם,
בעיקר מצד בתים חדשים וצעירים שמציעים לך לפתע גרנד קרו'ס במחירים פנטסטיים.
אם תרצה רומנה קונטי, טוב, אתה בבעייה.
לאפיט ושאר החברים יהיו יקרים בכל מקרה, כך גם המדורגים שניים.
בבציר קטן המחירים עולים, אין מה לעשות. בציר 2014 אמור לתקן את המעוות. נחיה ונראה.
הסטטיסטיקה שלך מאוד לא מדוייקת -
מה שנאצר יש שלושה סוגים של שקרים. את ההמשך תמצא לבד מן הסתם.
ולגבי אזורים אחרים - אני האחרון בעולם שיקרא לאי מי להגביל את עצמו מבחירה לזן אחד או לאזור אחד. שכל אחד ישתה מה שטעים לו, בכייף.
אצלי זה פיפיטי פיפיטי.
למעשה זה מה שמבאס אותי, הייתי שמח לפגוש יותר בורגונים מתיישנים טוב בגיל עשר חמש עשרה במחיר נגיד גג עד 400 ש"ח, אז זה היה אטרקטיבי.
המלצרית הנעימה לא ידעה לספר יותר מדי על היין,
אבל בקפה לנדוור השכונתי שלנו מתנוססת כבר שבוע ומשהו הצעה מרתקת:
כוס יין, קברנה או אמרלד ריזלינג, של ברקן מסדרת רזרב - 9 ₪ בלבד.
תשעה ₪?
"כן", הרגיעה אותי המלצרית. "זה אמנם 125 סמ"ק, אבל זה המחיר. אנחנו פשוט לא מרוויחים על היין, רק מעודדים שתייה שלו".
תראו, חשבון אני יודע, וגם 9*6 עוד לא מביא את המחיר למחיר חנות אפילו. אני גם מאמין קטן יחסית בפילנטרופיה. רשתות כאלה לא עושות טובות לאף אחד. הן מרוויחות. משהו לפחות.
אז מה קרה?
יש מקום אחד בו אני תמיד מקבל הסברים למה שקורה בשוק.
מה שקרה הוא שהיקבים הבינו שצריך להנגיש את היין לצרכן הישראלי,
או פשוט להפסיק למכור.
אולי גם ההיצע הגדל, בלי להזיז את הביקושים, עושה את שלו.
התוצאה היא אחת: מחירים בריצפה.
ברקן רזרב - רזרב! - נמכר ב-45 ₪ לצרכן. סדרת אדמה של תבור לא מפגרת אחריה - 44 ₪. לא יאומן, אבל גם אבר-רד של עמק האלה מוצע לציבור ב-45 ₪. כדי להבין את העניין, כנען של דלתון - יין פנטסטי אבל במיתוג פח, עולה 44 ₪. אל תדאגו, לא להרבה זמן.
המחירים הסיטונאיים הם משהון כמו 21-24 ₪ בלבד ליינות הללו. זו לא פחות ממהפכה, כי המחירים הללו לא יוכלו לעלות חזרה בקלות. האם זה יוביל לעלייה בצריכה, להתרסקות של יקבים או ל.... למה בעצם?
אין לי תשובות. אבל אף פעם לא היינו יכולים לקנות יין כל כך טוב ויוקרתי במחיר כל כך נמוך.
סדרת מרום הגליל של סגל, כשעוד פלדשטיין היה היינן ביינות שנמכרו עלתה במגה/שופרסל וכו' משהו כמו שלוש במאה לקברנה סוביניון ומרלו.
לרוב הסדרה נמכרה בחנויות יין בשניים בתשעים, שניים במאה ואז לפני פסח כל הרשתות שיווק הפציצו במחירי רצפה.
כעת נשאלת השאלה האם שילמנו כל השנים ואנחנו עדיין משלמים מחירים לא ריאליים בעבור יין?
אין לי ממש תשובה, מה שכן יש לי זה רק ידע מהעבר.
אסמבלאז' של ברקן שהתג מחיר שלה 89 ש"ח גם ראיתי כשהסדרה יצאה לראשונה במחירי רצפה של 55-65 ש"ח במבצעים מסוימים שהיו לקראת חגי יין. יש יקבים שאצלם אני מניח שזה אילוץ להוריד מחירים מכיוון שהם לא מוכרים ויש יקבים שאצלם זאת כנראה מדיניות להוריד מחירים כדוגמאת ברקן. מגיע בציר/בצירים חדשים רוצים להעיף את המלאים הישנים ואז מוכרים במחירים ממש נמוכים פשוט במקרה של ברקן יש דפוס שחוזר על עצמו.
באותה מידה סדרת אבני החושן היוקרתית של בנימינה שנעה תמיד סביב ה 120-130 ש"ח נמכרת בחנות מסוימת בשישיה בסביבות 470-480 ש"ח. פה זאת לא מדיניות, פה זאת פשיטת רגל של היקב.
ערב טוב
כידוע יקבי ברקן שייכים לטמפו, בטמפו כמו בטמפו יודעים שיווק מהו......
וכך מייצרים עבודה ומכירה של יין. הם מתייחסים ליין כאל שתיה מוגזת, או שישיית גולדסטאר.
את האמת כולם יודעים, שבקבוק יין שנמכר בחנויות היין ב-150 ש"ח ויותר, לא עולה ליקב 120 ש"ח, מקסימום עלות לבקבוק כזה הוא בערך 15 ש"ח, אבל היות והפרייארים לא מתים....... אז למה שהיקבים יורידו מחירים??
ושמתי לב שלפני שנתיים בערך יינות P.C. קברנה או שיראז (לא קברנה מרלו) של כרמל נמכרו ב -50 או 60 ש"ח לבקבוק, וראו זה פלא היום הם נמכרים 3 ב-100 ש"ח, מה קרה????
ובשורה תחתונה, הארץ מוצפת ביינות טובים, חפשו כל הזמן הזדמנויות....... הם קיימות כל הזמן בשוק היינות, פעם זה מתחת לבית שלכם, ופעם צריך לזוז קצת, אל תתייאשו , ותחסכו הרבה כסף ........... בהצלחה .
שלום לכולם,
אני יודעת שזה לא האשכול המתאים אבל רציתי לשתף.
אתמול היה יום הולדת 40 לבעלי, עשיתי לו הפתעה וקניתי יין ריקאנטי ועוגה בהזמנה מיוחדת ממקום שעושים עוגות בצק סוכר .
עוגה משוקלד עם ציפוי בצק סוכר ויין ריקאנטי הולכים טוב ביחד.
אני ממליצה בחום.
כן, יינות סופרמרקט, מצד שני גמלא של יקב רמת הגולן זה גם יין סופרמרקט, ברקן רזרב זה גם יין סופר מרקט, סדרת גליל של יקב הרי גליל זה גם יינות סופרמרקט חלק מהסדרה.
יש עוד ועוד ..
אם הוא ימכור שליש גולדסטאר בחמישה שקלים זה מספיק מבחינתי.
טעמתי את הרזרב החדש של ברקן.
אין לי ספק שמדובר פה בקלאסיקו של פעם תחת תווית "יוקרתית" יותר.
הקלאסיק של ברקן בצורתו החדשה - השם ישמור. מי יודע מה שמים שם. בכל מקרה, לברקן יש כמה וכמה (וכמה) יינות שאתה לא מכיר שזולים אפילו מהקלאסיק (שהיה בזמנו מעולה למחירו).
כן, לברקן יש עוד כמה יינות ויינות וכאלה שמבושלים (התברר לי לאחרונה) המיועדים לאולמי אירועים.
מצד שני גם לכרמל, אפרת/טפרגברג ועוד כמה יקבים גדולים יש יינות מבושלים מפרי לא ברור שנמכרים באולמות אירועים.
אני דווקא חיבבתי את הלבנים של הקלאסיק כשיותם שרון היה בברקן. פשוטים אבל עושים טוב ללא יומרות, היום לא יודע מה הולך שם.
בסוף צריך לראות איזה ברקן אדון קופיקס מוזג לך מהבקבוק. עד עתה זה רק השערות. אם זה קלאסיק ומעלה (למרות שהרזרב החדשה היא אכזבה) זה מהלך יפה.
רציתי לשאול האם מישהו יודע היכן ניתן לרכוש בקבוק של יין הריזלינג החצי יבש שמסעדת מסה מציעה בכוסות? (זה הלבן החצי יבש היחיד שמוצע).
אחד הנדירים בעיני ומאוד הייתי רוצה לרכוש..