|
•
|
| ט"ו באב של שמפניות בוטיק ברוקח 73
|
fat-guy |
|
|
Jul 19, 2010 | 07:13 |
|
|
ט"ו באב, איל לביא, שמפניות בוטיק
ערב פירות ים מעוררי חשק.
חגיגה של ט"ו באב במסעדת רוקח 73,
עם מגוון מסחרר של שמפניות בוטיק
ומנות שאוהבות אותן הכי בעולם.
(יום ב' ה-26 ליולי, משעה 19:00)
אוייסטרים טריים
עם השמפניה הפריכה והעשירה של Larmandier-Bernier
(53/26)
בליני עם טוביקו ואיביקו (ביצי שרימפס) עם קרם פרש
לצד הקסם של Vilmart
(62/31)
סרטן "ממולא" בראשי קלאמרי מטוגנים
עם הזירו דוסאז' 2002 של Gimonnet
(65/33)
מחבת לוהטת עם נקניקיית מרגז ושרימפס,
לצד הגרנד קרו המדהים של Lallement
(47/23)
שיפוד שרימפס עם נקטרינה ובייקון עם הברוט המקסים של Margaine
(42/21)
ובהופעת בכורה ארצית:
Chiquet blanc de blancs d'Ay Grand Cru 2000 (Magnum)
(69/35)
מחירי המנות: 45-80 ₪.
ונגיש גם לובסטר טרי (בהזמנה מראש).
- המחירים הינם לכוס שמפניה (120 מ"ל) ולחצי כוס (60 מ"ל).
- הזמנת מקומות בטלפון 03-7448844.
- במהלך הערב ניתן יהיה לרכוש בקבוקים הביתה במחירים אטרקטיביים.
קישור מצורף:
רוקח 73 מארח את בוטיק דה שמפן
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 27, 2010 | 08:41 |
|
|
הוא יום מבוזבז.
אתמול למדתי לא מעט,
ובעיקר למדתי להכיר את הצוות הנהדר של רוקח 73.
היה גדול, ותודה לכל מי שהגיע ובמיוחד לאלה שלא,

גם ככה היה קשה להסתדר...
בינתיים, לאלה ולאלה, קישור משעשע עם שמפניה.
קישור מצורף:
שמפניה - לא מה שחשבת
|
|
|
|
|
|
•
|
על התודה הוירטואלית
|
bob68 |
|
|
Jul 30, 2010 | 00:10 |
|
|
בט"ו באב "פושקין" הייתה הבקשה של בן משפחה לחגיגת יום הולדת.
נגיד לו לא ?
אמנם לא היינו איתך אך רוחך הייתה עימנו 
פתחנו את :
וילמאר - גראנד סלייה דאור 2002 שהיה נפלא כמו תמיד.
בראן קנטנק 2000 שהוכיח שוב איזו שנה טובה היא 2000 גם ביינות שהיו עד לא מכבר underperformers.
יצא לנו לבקר ב"רוקח 73" שבוע לפני.
בין היתר שתינו בכוסות את המרגיין מהייבוא החדש שלך.
------------
רשומה חדשה : רשמי מסע וטעימת יינות מבורדו
חלק א' - גדה ימנית
ביקור ביקבים : פטרוס, פרובידאנס, הוסאנה, אנג'לוס ו-קלינה.
בחלק מהמקרים טעימת בציר 2009.
קישור מצורף:
בוב ממשיך במסע
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 30, 2010 | 23:27 |
|
|
חסרונכם הורגש,
אבל נתפצה בהקדם
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 27, 2010 | 17:15 |
|
|
תודה רבה לכל מי שהגיע.
היה כיף.
הופתעתי לטובה, גם מכמות האנשים אבל בעיקר מהעובדה שכמעט ולא היה שולחן במסעדה בו לא שתו לפחות כוס שמפנייה אחת, ורבים ניסו גם 3-4 סוגים שונים. ואני לא מדבר על חובבי היין הכבדים, אלא על 'סתם' זוגות שבאו לחגוג את ט"ו באב.
חוצמזה, היה שווה הכל בשביל לראות את אלדד מתרוצץ בין השולחנות ומוזג לכולם- לדעתי המשמרת הזאת השילה ממך איזה חמישה קילו : )
תודה רבה אלדד, אתה איש יקר. תודה רבה כולם.
בשמחות.
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 08, 2010 | 07:31 |
|
|
לא ארחיב בנדון,
אבל בהחלט ייתכן כי לא רק שוק האלכוהול המקומי ישתנה,
אלא גם שוק היין.
קישור מצורף:
אבסולוטלי ספרייטד
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 09, 2010 | 03:37 |
|
|
וגם די תמוה, למען האמת.
אם בזמנו- עת נפרדו דרכיהן של שקד וקד"ג- הועלתה כאן השאלה מה יותר חזק, מפיץ או מותג, עכשיו עולה השאלה שבעתיים
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 09, 2010 | 07:42 |
|
|
האם היה "עצוב" גם כשטמפו איבדו את כל מה שהם בנו עם האלכוהול לטובת הכרם?
האם אז, לנוכח ההצלחה עם ג'יימסון, זה היה "תמוה"?
אלו הם החיים בעולם הגלוגבלי.
ולנוכח שאלתך - אני לא ממהר להספיד את הכרם ואין על מה. זו חברה יציבה, חזקה גם שיווקית וגם כלכלית, והיא תמצא את דרכה ואולי תצא מהעניין חזקה שבעתיים, כמו ששקד התחזקה בטווח הארוך אחרי הפרידה מהגולן.
הדבר העצוב היחידי, אם יקרה, הוא שאנשים טובים ייאלצו ללכת הביתה - אף אחד, באמת אף אחד, לא אשם, אבל אני מניח שאין ברירה.
|
|
|
|
|
|
•
|
| זה שהמהלך הזה עצוב..
|
אבירם |
|
|
Jul 09, 2010 | 15:25 |
|
|
... אין זה אומר שמהלכים קודמים שקרו לא היו עצובים.
אני לא שופט מי יותר "צודק" או מה נכון או כיצד העולם מתנהל או צריך להתנהל. אבל גם במציאות הקפיטליסטית הקיימת משהו בי מתעצב כשחברה מאבדת מותג כל כך חזק שהיא בנתה במאמץ רב משך 20 ומשהו שנה.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 10, 2010 | 07:33 |
|
|
מפעל חיים שכזה,
אבל למזלה של משפחת אפשטיין וחברת הכרם,
המפעל הגדול יותר הוא "הכרם", ושם ההצגה תימשך,
ומין הסתם בהצלחה.
אגב,
פרט אחד מעניין בכל הסיפור צד את עיני.
מישהו שם לב להודעה של טמפו?
אני מקווה להביא את הדברים, מבוארים ומפורשנים, מעט מאוחר יותר.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 10, 2010 | 07:56 |
|
|
ו"החלפת הגרביים" הזו מעידה ומלמדת יותר על חברת פרנו ריקאר מאשר על חברת הכרם.
חברת הכרם חזקה וטובה ואנחנו תקווה כי תמשיך לשגשג ולפרוח.
(משום מה התלבשה לי ההודעה הזו גם למטה, בפתיללא רלוונטי).
יישר כח.
ענת סלע
ג'יאקונדה
קישור מצורף:
ג'יאקונדה
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 18, 2010 | 20:39 |
|
|
בוא נשחק משחק מחשבתי קטן.
לצורך כך, הבה נניח כמה הנחות.
1) הכרם לא תישאר ללא מותג וודקה רציני ומוביל.
בוא ונניח שהיא תשתלט כך או אחרת על אחד מחמשת או עשרת המותגים העולמיים החזקים.
2) יחד עם זאת, לא כל מותג יתמסר אוטומטית לכרם, וישנם כאלה שאפילו לא שווה לפנות אליהם, מסיבות כאלה או אחרות. משאיר לך את הניתוחים.
אז, לפי מדד העוצמה של מותגי האלכוהול, ובסדר יורד, המותגים החזקים בעולם הם:
(בסוגריים - מקום ברשימה)
סמירנוף (1), דיאג'יו, IBBLS
אבסולוט (7), פרנו ריקאר, טמפו
גריי גוס (21), בקרדי מרטיני, אקרמן
סטוליצ'ניה (33), SPI, הסקוטית
סקיי (35), קמפרי, י.ד. עסקים
פינלנדיה (38), בראון פורמן, אקרמן
סוודקה (46), קונסטליישן, כספי
קטל1 (53), דיאג'יו, צרפת ישראל
רוסקי סטאנדרסקי (54), סטנדרט ראשן.
מה דעתך? איזו וודקה היא גם סקסית מספיק, לא ממש יקרה, ואפשר להרגיז את האריה ששומר עליה?
בקבוק וודקה יוגרל בין המנחשים נכונה.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 29, 2010 | 19:27 |
|
|
שמועות חזקות.
סמירנוף - אין מצב.
אבסולוט - אין מצב
גריי גוס - אין מצב
סטולי?
סקיי?
פינלנדיה? אין מצב.
השמועות כולן הולכות לכיוון של סטולי, אם בצורת קניית המותג או קניית חברה הסקוטית כולה, שנמצאת "על המדף" כבר הקבה זמן.
בינתיים, סמנכ"ל אקרמן, לואיג'י סימאונה, מתחיל לעבוד עבור חברת הכרם, תואר "משנה למנכ"ל", שלא היה קיים קודם. הוא לא היחיד, והמשכורות שלהם לא צנועות במיוחד. רחוק מזה. כלומר, הכרם לא רק שלא נחלשת, היא גם רואה את עצמה מתחזקת בעתיד הקרוב. אין פיטורים, אף אחד לא הולך הביתה, החברה ממשיכה הלאה במלוא המרץ.
מרתק.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 30, 2010 | 11:33 |
|
|
טובים כמו שלך.
בהחלט מרתק מה שקורה כאן. אגב, נוסף ללואיג'י אני לא אתפלא אם הכרם יציגו עוד 'רכש' חדש.
וודקה- כן, בוודאות הם ישימו יד על מותג, אם אני חייב לנחש אז מותג מוכר וחזק, ולא כזה שבארץ עוד צריך לבנות אותו. אזהר בלשוני ולא אתן שמות.
אני טוען את מה שטענתי מההתחלה- הכרם לדעתי לא תפגע בלונג ראן. ההשפעה המכרעת יותר תהיה על החברות האחרות- הסקוטית, אקרמן (אם כי גם הם קיבלו נציגות לא רעה), י.ד, ויבואנים אחרים, קטנים בהרבה.
ואולי בסופו של דבר נראה שהמפלצת לא כזו נוראה, ועלם כמנהגו ינהג.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 28, 2010 | 19:55 |
|
|
אומנם לא השתתפתי בטעימה לצערי, אך קראתי את אלדד וגם יותם שרון מביע את דעתו על היינות בטעימה של כוכבי הסבנטיז!
הנה כאן.
קישור מצורף:
בורדו אז והיום
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
| האם תוכן אינטרנטי חייב להיות חינמי?
|
fat-guy |
|
|
Jul 18, 2010 | 06:18 |
|
|
לפי הניסוי הנוכחי של רון מייברג,
התשובה עגומה לכל מי שחולם שמישהו ישלם עבור הגיגיו האינטרנטיים.
מישהו מוכן להאיר את עיני ולספר לי על איזה תוכן הוא היה מוכן לשלם, חוץ מפורנו עסיסי כמובן?
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 18, 2010 | 11:03 |
|
|
תשלום עבור תוכן באינטרנט הוא קונספט בסכנת הכחדה. מוסיקה, סרטים, סדרות, ספרים... הכל אפשר להוריד בחינם. אפילו על פורנו כנראה שאף אחד כבר לא משלם. ייזמי אינטרנט רציניים הבינו מזמן שכדי לעשות כסף צריך תוכן חינמי, והרבה (הרבה!) כניסות לאתר, מה שיגרור ביקוש לשטח פירסום.
בעצם, האתרים היחדים שאני רואה שעדיין משלמים עבורם הם אתרי יין מתמחים של השמות הגדולים, A.K.A פארקר וג'נסיס, ומגזיני היין הגדולים. אני מניח שגם בתחומי התמחות אחרים יש עדיין אתרים בתשלום שעובדים... בנתיים...
מעניין אותי לדעת כמה מחברים הפורום מנויים לאחד מאתרי היין האלה, ומה גורם לכם לפתוח את הארנק דווקא במקרים האלו?
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 18, 2010 | 11:21 |
|
|
בכל תחום יש אתרים בתשלום,
וחלקם אפילו מצליחים מאוד.
הם בעיקר אתרים מתמחים.
אנחנו מכירים את אלו של היין אבל יש את אתר מפה בעברית,
אתרי חדשות כגון ה-NYT גובים או יגבו בעתיד הקרוב כסף על תוכן,
ובוודאי יש עוד דוגמאות בכל תחום שהוא.
אני יכול להעיד על עצמי שבעבר שילמתי על תוכן, היום מעט פחות אבל עדיין יש לי שניים שאני מקפיד לפרנס. אגב, תהיה בצהריים במסעדה? אם כן אביא משהו מיוחד...
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 18, 2010 | 13:15 |
|
|
אני זוכר עוד כשהאתר היה בחינם (נדמה לי שהעלת לכאן לינק, לא אלדד?) מאוד מאוד נהניתי לקרוא בו. אח"כ הוא נשכח ממני. בדיעבד, אולי קצת חבל שלא עשיתי מנוי. אני בהחלט חושב שיש מקום לדברים מהסוג הזה, אבל איכשהו לי אישית קשה עם הפורמט של לשלם על תוכן אינטרנטי. כנראה שבסופו של דבר הנשמה הזקנה שלי צריכה שיהיה עותק ביד כדי לפתוח את הארנק.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 18, 2010 | 16:20 |
|
|
עיתונות איננה מוצר ככל המוצרים.
תחרות רגילה מורידה מחיר ומעלה את הרמה.
בענף העיתונות, התחרות מורידה את המחיר ואת הרמה.
רון מייברג ניסה לרבע את המעגל, ולצערי הוא כנראה נכשל. הלואי ואתבדה, והלואי, כמוך, אוכל להביא את עצמי לשלם את השקל המצחיק הזה ליום, ולקרוא אפילו שתי כתבות מוצלחות, מעמיקות ומעוררות מחשבה בשבוע, אתה יודע מה, אפילו אחת.
בזמנו ערכתי סקר היתכנות כלכלית להקמת עיתון יין מבוסס רשת. המסקנה - הסתמכות בלעדית על פירסום. כמות האנשים שתשים כסף עבור חומרים איכותיים מתחום היין שואפת לאפס.
כנראה שזה מה שמגיע לנו: אם נתעלם לרגע מהביקורות של רוגוב, אנחנו מקבלים בממוצע הרבה פחות מעמוד ליום מכל עיתונות היין המודפסת גם יחד. וכמו שאני תמיד מקפיד להזכיר ליקבים ולקוראים: הדבר היחיד שגרוע יותר מעיתונות יין גרועה זה שלא תהיה עיתונות יין בכלל. אנחנו בדרך.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 18, 2010 | 19:21 |
|
|
אלדד וכולם,
כמי שעיקר פרנסתו מבוססת אינטרנט (אני גם מנהל חברה העוסקת בשיווק מקוון בין שאר עיסוקי) אוכל להעיד ממקור ראשון כי הסיכוי להרוויח כסף מעיתונות מקוונת בדמי מנוי קבועים / חד פעמיים בכל תחום בישראל אינו גבוה עקב העובדה שקהל היעד של הקוראים מצומצם ביותר ולכל מוצר קיימת מקבילה חינמית.
ראה לדוגמא, ארכיון "גלובס" ומגזינים מקוונים אחרים, שהצפייה בכתבות ישנות שלהם כרוכה בתשלום.
שים לב כי המודל של גלובס שונה מזה של מייברג, שכן בגלובס התוכן פתוח לקהל הרחב ללא תשלום ורק לאחר תקופה מסויימת נחסם לגישה ציבורית וניתן לצפות בו רק באמצעות תשלום / מנוי. גם גלובס לא ממש מרוויחים כסף בשיטה זאת.
בעולם ישנם לא מעט מודלים דומים וריווחיים (אפילו מאד) אך אז קהל היעד גדול לאין שיעור. אני מעריך כי אילו דניאל רוגוב היה מעלה את הספר שלו לאינטרנט וגובה תשלום חודשי ממנויים הוא היה מרוויח כסף ולא מעט, שוב, במידה והאתר היה בשפה האנגלית (לפחות).
ניתן לשאול את השאלה "למה לי לשלם כסף לרון מייברג כאשר אני יכול לקרוא את אלדד לוי או אחרים בחינם"? ואם אין לך תשובה ממש משכנעת או ערך מוסף אבסולוטי, אין לך סיבה לנסות למכור כתבות עיתונאיות אונליין.
חשוב לזכור כי ניתן להכניס כסף ולא מעט ממכירת שטחי פרסום באתרי אינטרנט ומשירותים נוספים (ולא מעטים) הניתנים באמצעות האתר, אך מודל זה אינו פשוט ליישום שכן על מנת שתוכל להפעילו עליך להוכיח למפרסמים בין השאר כי קהל היעד של האתר הנישתי (אתר העוסק בתחום ספציפי) רב ונרחב, הרבה יותר מאשר כל אתר פרטי העוסק בתחום הקולינריה בישראל לצורך העניין - שלא כדוגמאת אינדקסים כמו REST ודומיו, שם יש היקפי טראפיק גדולים באופן יחסי.
בקיצור, מי שמבקש לפתוח אתר נישה בנושא אוכל / יין לקהל יעד דובר וקורא עברית בלבד, תוך שהוא מתבסס על דמי מנוי כמודל לרווחים, דינו כשלון. מאידך, אני מאמין כי ניתן לפתוח אתר אינטרנט איכותי בתחום, תוך התבססות על כמה וכמה מודלים כלכליים אפשריים.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 18, 2010 | 19:57 |
|
|
יש כמה אתרים מקומיים שאולי עונים על הגדרתך,
ומבט שיטחי מעלה כי ייתכן ויש להם הכנסות.
כמה? לא יודע. להנפקה זה לא יספיק...
|
|
|
|
|
|
•
|
| הכנסות זה לא תמיד רווח...
|
seoweb |
|
|
Jul 18, 2010 | 20:07 |
|
|
כמו שאתה בטח יכול להעריך, "הכנסות" הם לאו דווקא רווחים. להכניס "כמה גרושים" מאתר אינטרנט זה יפה, אבל לא מספיק בשביל לנהל עסק. אותם באנרים שאתה רואה באתרי אינטרנט שונים בתחום מכניסים כמה מאות ש"ח לחודש במקרה הטוב. זה לא רציני ולא מספיק, כמו שהבין מייברג, על מנת לנהל עסק רווחי.
לא לכך התכוון העיתונאי.
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
| המצב כנראה עגום - טיימס הלונדוני...
|
אהוד ו |
|
|
Jul 28, 2010 | 11:54 |
|
|
היום התפרסם כי טיימס הלונדוני איבד 90% מגולשיו עפ"י ממצאי חברת מחקר.
זאת, מאז עבר, לפני כ-3 שבועות (3 שבועות בלבד כדי לאבד 90%!), למודל עסקי של גביית תשלום מהגולשים.
הם אף מרחיקים לכת וטוענים: "הנתונים האמיתיים להערכתנו, חמורים אפילו יותר, שכן יש להניח שיש עדיין גולשים רבים שמגיעים לאתר מתוך הרגל, או מופנים אליו ממקורות אחרים, מבלי שידעו על סגירתו למנויים בלבד".
יש להניח שאם אכן המקרה משמש כניסוי כלים, שאר כלי התקשורת יהססו עמוקות טרם יאמצו מודל עסקי דומה, אם בכלל.
ועל זה נאמר "אם בארזים נפלה השלהבת..." וגומר.
קישור מצורף:
קישור נוסף לכתבה
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 22, 2010 | 14:42 |
|
|
יום חמישי 29.07.2010 ארוע השקה שכדאי לבוא!
טעימת יינות המשק, כיבוד ומוזיקת בוסה-נובה. משעה 17:30 ועד 22:00
ברקע הנוף המדהים של גבעות חבל עדולם, מתל עזקה לתל-שוכה. הבריזה של גבעות יהודה בשעות הערב תפיג מאנשי המרכז את מועקת הלחות של ימי הקיץ...
משק-יין הנס שטרנבך, מושב גבעת-ישעיהו עמק-האלה.
לפרטים- עמנואל 052-5840760
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 22, 2010 | 16:00 |
|
|
זו באמת אוירה שלא מהעולם הזה.
מומלץ להגיע.
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 21, 2010 | 07:20 |
|
|
"כמהין" אמרתי, "כמהין ומי ורדים".
"כמהין, אכן" הוסיף אלעד שעל היין, "כמהין וחלודה".
השידוך בין הברולו הזה (1996 Dosio, Barolo Fossati), שעודדוש הביא בזמנו, ונשלף לטובת האירוע עם SWMBO (ראמפול, הרמז היחיד) שנחוג בכתית, לבין זנב השור שנח על הצלחת, עם מחית תפ"א עתירת שמנת מעוטרת בחלמון ביצה ופטרית כמהין לתפארת, שלף את הניחוחות המרתקים האלה מהיין ומהזנב.
כשהזמנתי את השולחן, אלדד כנראה עוד לא נפגש שם עם הד"ר והגרנאש וודאי ששמחתי מהחיזוק הלא מפתיע שלו. חשבתי על "טעימות אביב" ומצאתי תפריט מתחדש חלקית של "טעימות קיץ" (השינויים המשמעותיים עוד יגיעו, מעדכן הצוות). זנב השור היא מנה חדשה במסגרת הטעימות, בת יומיים בתפריט. לא דוגמית, מנה-מנה.
ארוחת הטעימות אולי אינה זולה במונחי המבצעים השוטפים את מחוזותינו (3 מנות ב-89 ש"ח - חטוף ואכול!), אבל שווה כול שקל מה-250 שעולה לסועד.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 21, 2010 | 20:07 |
|
|
לתפארת (הקולינריה של) מדינת ישראל.
|
|
|
|
|
|
•
|
| אספרגוס ואויסטרים בכתית :)
|
אבירם |
|
|
Jul 22, 2010 | 12:20 |
|
|
את תפריט טעימות הקיץ טרם דגמתי,
אבל אתמול אכלתי בגינה של כתית. זה אומנם לא "כתית", אבל זה מאוד מאוד טעים, באווירה מאוד נעימה, וב-49 ש"ח למנה (ולא במנות קטנטנות עסקינן) זו גם בהחלט אחת העסקאות המשתלמות.
אגב, היין ששתינו היה הג'ימונה אונאופיל זרו דוסאז' 2000- ולמה לא לפרגן? שמפנייה נפלאה. אשכרה שבלי עם בועות.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 22, 2010 | 15:59 |
|
|
שנהניתם גם מזה וגם מזה.
בקרוב האונופיל 2002. אין חיה כזו.
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 19, 2010 | 19:59 |
|
|
תותח על ! ! ! !
פרטים בקרוב.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 19, 2010 | 20:07 |
|
|
אחלה גבר.
אם כי חייב להודות שזה מחמם את הלב שאדם שאתה מעריך זוכה להערכה.
|
|
|
|
|
|
•
|
| אם אין בזה חדש אז זה לא חדשות
|
אור |
|
|
Jul 19, 2010 | 23:01 |
|
|
תמיד ידענו שאבירם תותח 
עכשיו רק צריך לחכות שתפרסם מה הסיבה הנוכחית שהופכת אותו לעוד יותר תותח
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 20, 2010 | 04:47 |
|
|
זכה במקום ראשון בתחרות שאורגנה על ידי יקבי ברקן,
התאמת אוכל ליינות מסדרת רזרב של היקב.
היתה תחרות מעניינת ומושקעת, פרטים בהמשך אני מניח, אנסה להפתיע ולעניין.
אם היה לי בקבוק מהשמפניה שמצאו בים הצפוני, הייתי פותח לכבודו.
אגב, נכון שהקטע סבבה, אבל דבר אחד הפריע לי בכל הסיפור. אלה שטעמו את השמפניה טענו ש"היא היתה מתוקה, עם ריחות עץ והרבה טבק, ובועות קטנות ואלגנטיות...", משהו כזה.
אז ככה:
220 שנה ועוד יש ריחות חבית... זה שמפניה, או שזה יין ישראלי?
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 20, 2010 | 11:44 |
|
|
בהחלט מגיעות לו ברכות.
אלדד, הרגת אותי מצחוק עם הריחות חבית
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 21, 2010 | 17:24 |
|
|
אבל לא הייתי נסחף, הא?
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 22, 2010 | 07:36 |
|
|
היתה אסכולה בין תלמידי ישיבות,
בעיקר בחסידות גור,
להצניע לכת ולהתרחק מהגאווה שהיא אם כל חטאת.
אז שני תלמידי ישיבה נפגשים ואחד מספר לשני כמה הוא
קטן לעומת חברו והשני טוען "אני עפר לרגליך"
וכך הם ממעיטים בערכם אחד מול השני.
לבסוף עובר שם בעל עגלה ששומע את דבריהם,
ואומר לאחד מהם:
מאך זיך נישט אזוי קליין, דו ביסט נישט אזוי גרויס
יש?
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 22, 2010 | 15:58 |
|
|
זכרתי את התרגום וחיפשתי....
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 18, 2010 | 22:23 |
|
|
בעבודה שתיתי ברולו של סנדרוני, 1982.
בהתחלה חשבתי שהוא גמור עם אף מחומצן ופה בלי חמיצות אבל אחרי חצי שעה הוא נפתח, עדיין פירותי למרות שהפרופיל של הפירות הוא לכיוון של ליקריש ודובדבנים זולי בברנדי.
הטנינים כבר התרככו אבל הם עדיין ערסים כמו שטנינים של נביולו מסורתי תמיד מצטיירים בעיני.
חיכיתי לחבר על הבר של מסעדת Veritas והסומלייה מזג לי טעימה של יין שבמקרה הוא פתח אתמול.
היין היה דידייה דוגאנו סילקס, 1992. אתם קולטים? במקרה היה לו בקבוק פתוח של יין במאות דולרים.
תפוח אדום סופר בשל, מינרליות בולטת, חמיצות עדיין ערה. אף של אמונטיידו, אבל פה רענן. יין מרתק במיוחד כשהוא מתחמם לטמפ' החדר.
Domaine Pontifican, שאטונף דו פאפ, 1998.
חיפשתי מציאה בתפריט יינות של Veritas, (אחת המסעדות עם התפריט יין הכי מדהים בניו יורק ושווה לקרוא אותה אונליין.) ומה אני אגיד לכם, מצאתי!
אף מעושן, לבנדר, מרווה, גוף מלא וטנינים רכים רכים. לא שמעתי על הדומיין בחיים ויש סיבה למה היין כל כך זול אבל בשביל 85$ במסעדה כל כך יקרה זו מציאה אמיתית.
|
|
|
|
|
|
•
|
| על היין השלישי אמר דוד אלברט א.
|
fat-guy |
|
|
Jul 19, 2010 | 07:09 |
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 20, 2010 | 11:35 |
|
|
יופי של יצרן , אתה מזכיר לי נשכחות , טעמתי את ה90 שלו לפני 10 שנים בערך והוא היה נפלא.
היקב מסורתי מאד אין שמוש בעץ חדש ובחביות קטנות , פרקר לא מת על היקב ומעניק ציונים קמצניים.
היה לך מזל שנפלת על בציר 98 שהוא בעיני הבציר הטוב ביותר בשטונף ב25 השנים האחרונות , נחיה ונראה אם 07 יגיע לרמה שלו בעוד 10 שנים
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 20, 2010 | 14:17 |
|
|
ואני אחזור למסעדה ואשתה להם את כל המלאי לפני שהם יעלו לו את המחיר.
בהחלט לא יין שפרקר יאהב, גם הסומלייה אמר את זה.
כל השיחה אותו ערב הייתה סביב שאלת פרקר ובציר 2007 ברון ו-2009 בבורדו.
לגבי שאלת ההתישנות, אני מצטער שלא יצא לי לטעום פונטיפיקל בצעירותו אבל כרגע ממה שטעמתי מבציר 2007 אני לא מחבב במיוחד.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
מקרא:
ללא תוכן °