|
|
|
|
ימים יגידו
מאת:
חיים פ
Apr 29, 2013
||
11:34
הו בריון ולה מיסיון שציינת בראש רשימת המועמדים ליין הבציר הם שניהם יינות לבנים .
בכלל, הגדה השמאלית (גדת הקברנה) אליבא דה פרקר הוציאה יינות בינוניים.
הו בריון ולה מיסיון האדומים קיבלו ציונים : 93-95 , 91-94 בהתאמה.
השנה מככבים ברשימה יינות פומרול (כנראה האזור המוצלח ביותר בשנת הבציר המאתגרת הזו) עם ייצוג נאה של יינות מואקס (פטרוס, טרוטנואה, הוסאנה, לאפלר פטרוס). היינות הללו מגיעים לארץ כל שנה.
מעניין מה יקרה. אני משער שאיכות הבציר הנמוכה ברובה, מחיריו הגבוהים (עדיין) והפופולאריות היורדת של בורדו ישפיעו על המבחר והכמויות שיגיעו לארץ.
הכותרת שפרקר נתן לדיווח שלו על בציר 2012 הייתה : Train Wreck Coming ?
כותרת מעניינת.
|
|
|
•
|
פרקר מדווח על בורדו וישראל:
fat-guy
|
|
|
Apr 29, 2013 | 06:35
|
|
בגליון 206 שלו מסוף אפריל 2013 חושף רוברט פרקר את ציוניו על בורדו 2012,
ובונוס קטן - כיסוי של כמה יינות ישראליים ספורדיים.
בורדו?
השנה זה הלך אחרת. רוב היקבים הוציאו את מחירי ה-en Primeur שלהם לפני ציוניו של הגורו. בחלק מהמיקרים היתה ירידה של 30% ממחירי 2011 הלא-כל-כך-מוצלחת (מרגו ומוטון למשל), כאשר שאטו לאטור בכלל לא מוכר יותר יינות בשיטת המכירה הזו. יש תחושה מסויימת כי היקבים מנסים לנתק את מחיריהם מציוני פרקר.
האם זו סופה של תקופה, או שהחזירים פשוט הלכו לישון מעט?
אינדיקציה מעניינת יהיו המחירים של היקבים שהצליחו לקבל ציונים טובים מפרקר. אין יותר מדי כאלה, האמת, אבל יהיה מעניין לראות. אגב, דיברנו פה החודש על שאטו Figeac המצויין, שלקח את מישל רולאן כדי לנסות לתקוף את ההיררכיה ולקבל מעמד של גרנד קרו קלאסה A, הכי גבוה שיש מסט. אמיליון.
יודעים שם למה וכמה שה שווה. הנה, שני המצטרפים החדשים למועדון היוקרתי, Pavie וגם Angelus, לא הורידו מחירים. להיפך. המחירים שלהם עלו בכ-30%. לא בגלל הצלחה, בגלל סטטוס.
ציונים?
יין הבציר יהיה כנראה הו בריון, עם 98-100, צמוד אליו השכן מהמיסיון עם +96-98.
אגליס קלינה נושק למאה, מוטון 95-97 ופטרוס גם הוא בצמרת הגבוהה.
שימו לב ליקבים כמו רוזאן סגלה, עם ציון של 95 ומחיר של 60$ ביציאה הם יכולים להפתיע ולתת תמורה טובה. אבל בסך הכל זה בציר "ירוק" למדי, לא תמיד בשל ולא בהכרח אחיד.
בונוס - ישראל.
במצעד המרוויחים של אפריל נמצא את פלאם הלבן עם 91 נקודות ומחיר של 39$ בארה"ב. אצלנו יותר זול!
השרדונה של קלו דה גת גם הוא עם ציון זהה, ואחריו יש כמה ציוני 90 (קלו דה גת איילון, בנימינה חושן, קריניאן של רקנאטי וההפתעה מבחינתי - טוליפ לבן).
בצד של המאוכזבים?
אני לא מבין איך השתרבב לטעימה רקנאטי רזרב מרלו 2004. מי הכניס את זה לשם? עוד בתחתית הדירוג נמצא את יקבי חברון ודומיין ונטורה, ויותר מדי יינות עם ציוני 85, שיוצרים רושם של תעשייה חמודה אבל לא ממש מצטיינת. כבר אמרתי את דעתי - בחלק מהמיקרים מדובר על סוג של דעה קדומה, בחלק - לא בהכרח. אגב, יינות כרמל ורמת הגולן נעדרים הפעם מהרשימות. אני מניח שהם לא שלחו יין הפעם.
|
|
|
|
|
•
|
אתה מעלה נקודה מעניינת וחשובה
אבירם
|
|
|
Apr 29, 2013 | 09:23 |
|
בעוד אנחנו מתרפקים על כל 90+ שיין מקבל ובטוחים שכל העולם נפעם, הרושם הכללי מטעימות כאלו, עם כל הוונטורה והחברון, הוא של תעשייה מאוד בינונית ולא איזה משהו שיגרום לחובב היין לצאת ולחקור את ישראל.
מהבחינה הזאת מדובר דווקא בעיתונות אמינה ;)
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Apr 29, 2013 | 11:11 |
|
אני מסכים שקיימת התלהבות יתר מציון זה או אחר של מרק סקוויר (ככל הנראה יהודי חם ולבבי) לגבי יינות ישראל.
הכחול-לבן נחמד
אבל
כשבוחנים רק ציונים אפשר למצוא מאות אם לא אלפים של יינות בעולם עם ציונים דומים ובמחירים מאד סבירים.
דוגמה בשליפה (סגנון הטעם שלי): קנטמרל 2010 (185 ש"ח במכירה עתידית) קיבל ציון 94+ פרקר (האמיתי, זה שגר במונקטון). גם שאר מבקרי היין (אמריקאים, בריטים וצרפתים) התלהבו.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Apr 29, 2013 | 12:46 |
|
אני חושב שאלדד התכוון הפוך. כלומר ציון חסר לחלק מהיינות. סלפ הייטינג ג'ו אומרים באנגלית :)
בכל מקרה אם כבר בעניין של ציונים, אפשר לתכנן טעימה "טועמת ציונים"
לקחת מספר יינות עם ציונים שונים (למשל 95 ו 88) ולתקף אותה עם פאנל טועמים.
חושב שיהיו הפתעות.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Apr 29, 2013 | 18:26 |
|
טוב, ה-87.
אבל ברצינות,
בכל טעימת עומק של אזור יין בלב שום מקום,
יש עשרות ציוני 90 ומעלה.
כמו שאמר אבירם, פה מכל +90 עושים קומוניקט לעיתונות.
קצת מגוחך, קצת עצוב שעם העיתונות שיש לנו פה לא נשאר לנו אלא סקווירס.
|
|
|
|
|
•
|
ימים יגידו
חיים פ
> את/ה נמצא כאן
|
|
|
Apr 29, 2013 | 11:34 |
|
הו בריון ולה מיסיון שציינת בראש רשימת המועמדים ליין הבציר הם שניהם יינות לבנים .
בכלל, הגדה השמאלית (גדת הקברנה) אליבא דה פרקר הוציאה יינות בינוניים.
הו בריון ולה מיסיון האדומים קיבלו ציונים : 93-95 , 91-94 בהתאמה.
השנה מככבים ברשימה יינות פומרול (כנראה האזור המוצלח ביותר בשנת הבציר המאתגרת הזו) עם ייצוג נאה של יינות מואקס (פטרוס, טרוטנואה, הוסאנה, לאפלר פטרוס). היינות הללו מגיעים לארץ כל שנה.
מעניין מה יקרה. אני משער שאיכות הבציר הנמוכה ברובה, מחיריו הגבוהים (עדיין) והפופולאריות היורדת של בורדו ישפיעו על המבחר והכמויות שיגיעו לארץ.
הכותרת שפרקר נתן לדיווח שלו על בציר 2012 הייתה : Train Wreck Coming ?
כותרת מעניינת.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Apr 29, 2013 | 14:05 |
|
"...אני משער שאיכות הבציר הנמוכה ברובה, מחיריו הגבוהים (עדיין) והפופולאריות היורדת של בורדו ישפיעו על המבחר והכמויות שיגיעו לארץ." - מילא מה שיגיע ארצה, אבל האם זה לא הופך את הבציר לחסר את ההייפ הנלווה לבציר "גדול", ולכן אנשים יימנעו מרכישת היינות?
אני לא מתכוון לאלה שתמיד יקחו בורדו, ועוד בעתידי (מה שלא בהכרח כדאי כלכלית).
בכלל, נראה לי שיותר ויותר, ואני ביניהם, מעדיפים יין מבציר היסטורי, שהוכיח עצמו ובד"כ מחירו יהיה נמוך משמעותית מבצירים עכשוויים, שלא לדבר על נגישותו לצריכה מיידית.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Apr 29, 2013 | 18:28 |
|
נשמט מהכיתוב.
לדעתי המבחר שיגיע יהיה דל, ובצדק.
במחירים הללו יש בעולם דברים מקסימים פי כמה.
|
|
|
|
|
|
|
מקרא:
ללא תוכן °
הודעה חדשה
|
לחיצה על העיגול תוביל לפתיחת ההודעה בעמוד נפרד
|
|
|
|