|
|
|
|
רמירז דה גאנוזה
מאת:
fat-guy
Sep 02, 2013
||
07:40
יצרן של יינות מאוד מודרניים, נם כתוב ריוחה על התווית אבל בתכל'ס לך תנחש שזה טמפרניו.
ביקב של קונטאדור ביקרתי - מרשים בכל קנה מידה, לדעתי היין הספרדי הראשון שקיבל 100 עגול באתר של פרקר, אבל זה היה מג'יי מילר אז לך תדע. שוב - מאוד מודרני אבל יותר מעניין מר.ד.ג. לטעמי. הקונטאדור מאוד יקר - 180 יורו לפחות, השאר כבר יותר אפשריים.
|
|
|
•
|
|
|
Aug 31, 2013 | 21:36
|
|
אבי נוסע לברצלונה.
מבקש המלצותיכם לשני יינות בטווח המחיר הבינוני. הבינוני שלי. נגיד עד 50 אירו לבקבוק.
כמובן עדיפות לדברים שאין/קשה להשיג בארץ(לתשומת לב הקורא א.ל שאת סחורתו אין בצפון)
חשבתי על:
NUMANTHIA
PINTIA
מה דעתכם?
|
|
|
|
|
•
|
חבל לקנות נומנטיה שיש בארץ
roip1
|
|
|
Sep 01, 2013 | 08:19 |
|
הסחיבות והכאב ראש לא שוות את החיסכון של הכמה שקלים.
הייתי הולך על Clio או על PSI שאותי אישית נורא מסקרן לטעום.
מריוחה הייתי הולך על Cune Imperial Gran Reserva. ריוחה קלאסי, מלא בחן וקסם
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Sep 02, 2013 | 00:23 |
|
לצערי , דרך היין כבר לא מביאה נומנתיה. הבציר האחרון שראיתי בדרך היין היה 2005. היקב שהיה בבעלות משפחת Eguren (הבעלים של סיירה קנטברייה) נמכר לפני מספר שנים לקבוצת LVMH . כך שאם יש בציר טוב זהו בהחלט יין הנותן תמורה טובה למחירו. משפחת אגורן הקימה יקב אחר באיזור טורו בשם Teso le Monja . לא יצא לי לטעום מהיין שלהם עדיין , אבל הביקורות של ניל מרטין היו אוהדות מאוד.
מריוחה - יכול להיות מעניין לחפש את הריוחות של remirez de ganuza . בקצת יותר הייה מחפש אולי גם יינות של בנג'מין רומאו (אני מניח שבספרד זה בנחמין או משהוא כזה) . היה עד תחילת שנות ה-2000 היינן של ארטדי. הקונטדור שלו יקר מאוד אבל מתחתיו יש את ה-cueva del contador ו- La vina de andres romeo .
|
|
|
|
|
°
|
נ.ב - שתי כתובות חשובות בברצלונה
עידו ט
|
|
|
Sep 02, 2013 | 00:25 |
|
|
•
|
נ.ב - שתי כתובות חשובות בברצלונה
עידו ט
|
|
|
Sep 02, 2013 | 00:37 |
|
1. VILA VINITECA - "ה" חנות בברצלונה לדעתי. מבחר מצויין , מחירים סבירים . יש גם יינות ממדינות אחרות. הם היבואנים של רוברטו ווארציו בספרד וכל פעם שאני מגיע אני לוקח גם כמה בקבוקים מהיצרן המופלא הזה שגם הוא הפסיק להגיע לישראל לצערי.
2. MONVINIC - מסעדה מצויינת במרכז עם דגש על יין. כל סועד מקבל טאבלט בו יש רשימה אינסופית של יינות במחירים סבירים מאוד (קצת יותר ממחירי חנות) ואפשר גם לקנות הביתה חלק גדול מהיינות במחירים סבירים.
|
|
|
|
|
•
|
רמירז דה גאנוזה
fat-guy
> את/ה נמצא כאן
|
|
|
Sep 02, 2013 | 07:40 |
|
יצרן של יינות מאוד מודרניים, נם כתוב ריוחה על התווית אבל בתכל'ס לך תנחש שזה טמפרניו.
ביקב של קונטאדור ביקרתי - מרשים בכל קנה מידה, לדעתי היין הספרדי הראשון שקיבל 100 עגול באתר של פרקר, אבל זה היה מג'יי מילר אז לך תדע. שוב - מאוד מודרני אבל יותר מעניין מר.ד.ג. לטעמי. הקונטאדור מאוד יקר - 180 יורו לפחות, השאר כבר יותר אפשריים.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Oct 04, 2013 | 16:54 |
|
הריוחה שלהם לא כל כך מודרני.
שתינו שם רזרבה מגנום 2005, היה די עוצמתי, אבל עדיין ייננות קלאסית.
הבן שם אחראי על התוויות המקושקשות והיינות המודרניים.
בכל מקרה הבטחנו להם לקנות כתודה על האירוח והשבוע קיימתי: רזרבה וגרנד רזרבה 2005.
מקווה שבסופו של דבר יצדיקו את ההשקעה - כפולה מהיקבים הגדולים.
|
|
|
|
|
•
|
הם לא בדיוק עזבו את ריוחה
עידו
|
|
|
Sep 28, 2013 | 03:23 |
|
לאחד מבני המשפחה אדווארדו יש את היקב :Viñedos de Páganos Rioja
כאשר יש שם יינות מאוד יקרים כיאה לפירמה וכן את האל פונטידו שזוכה לציונים טובים והמחיר שלו שלושים ומשהו יורו והוא מגפנים עתיקות בריוחה שנטעו ב 1975.
יש לי שני בקבוקים סגורים מהמיץ הזה מ 2005.
|
|
|
|
|
•
|
זוג 2009 הגיע אתי מהית'רו
אהוד ו
|
|
|
Oct 01, 2013 | 05:51 |
|
הסתובבתי בדיוטי פרי של הית'רו ובהיצע הדל של פינת היין בהקו מולי הבקבוקים השחורים של נומנטייה, עם ה-N הכתומה. בדקתי - בציר 2009 המוצלח גם בספרד.
למרות הבטחתי לאשה שאתי שהפעם חוזרים בלי יין (היי, שבועיים עמדתי בזה!), חפנתי שניים וסירבתי להחזירם למדף, למרות שהובהר לי שמילה שלי זו לא מילה.
35 ליש"ט לבקבוק, אין הנחת כמות כמו לשאר ההיצע שם, לא זול (בברצלונה אותו דבר רק ביורו) גם לא נורא.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Oct 01, 2013 | 09:09 |
|
הבטחות חסרות אחריות -
נדון להפר אותן.
|
|
|
|
|
•
|
הקורא א.ל. מוחה בתוקף על זילות שמו.
fat-guy
|
|
|
Sep 01, 2013 | 08:31 |
|
ובתכלס,
אם אתה מחפש "עולם ישן" הייתי הולך על Vina Real - וינייה ריאל אומרים את זה וכותבים עם כובע קטן מעל ה-"n". אחלה יקב, יינות מאוד מאוד בוגרים שיוצאים היישר מהיקב, ובמחירים מצחיקים.
"עולם חדש" הייתי מחפש פריוראט עוצמתי - Bobet יהיה מקום טוב להתחיל את החיפוש. אבל הכי הכי זה לחפש ווגות ישנות או וולבואנה במחירים טובים, וארטאדי שאולי קפאו בזמן ולא צברו ריבית והצמדה.
נומנטיה עדיף כאמור לקנות בישראל בדרך היין (אין בצפון, כן?)
ונצל"ש קטן - חפשו באתר לפני יום כיפור את הכתבות החדשות על הלואר. דברים טובים מגיעים לאלה שמחכים בסבלנות.
|
|
|
|
|
•
|
הלואר זה השחור החדש?:)
roip1
|
|
|
Sep 01, 2013 | 22:57 |
|
תהיה גם טעימת הכרות?
ורק בשביל הסדר הטוב, אמפריאל ו-וינייה ריאל זה אותו היקב, כך שהמלצנו על אותו היין. חבל שלא מייבוא לארץ. באמת מחיר מצחיק ליין מלא אופי
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Sep 02, 2013 | 07:40 |
|
יחד עם איזה 100 ספרדים או אמריקאים שיקנו אותו גם.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Sep 01, 2013 | 16:08 |
|
לא ממש מהאזור, אבל Bodegas Farina (פרינייה) בגדול המציא מחדש את האזור והוריד את האלכוהול ביינות שלו מ-18 לרמות יותר נורמליות (13-14) בעיקר בעקבות שינוי תאריך תחילת הבציר מה-12 לאוקטובר והקמת יקב מודרני יחסית לאזור.
Dama de Toro Grand Dama הוא יין הדגל והיקב הוא היחיד שמורשה להשתמש בשם טורו בשם של היין עצמו.
בציר 2006 נמצא כרגע בשוק.
היינות הנמוכים לא יאכזבו אבל אין סיבה לסחוב אותם מחו"ל.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Sep 05, 2013 | 17:38 |
|
על אחד היינות החדשים והמסקרנים שיצאו מספרד בשנים האחרונות.
ערן - בלי תגובות.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Sep 06, 2013 | 15:59 |
|
אבל אי אפשר ככה להשאיר אותנו במתח.
ובכלל - שנה טובה ובהצלחה,
לך אני אאחל שתתחיל להרוויח במקום להוציא.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Sep 07, 2013 | 14:32 |
|
זה לא במתכוון. פשוט עוד לא טעמנו... הבקבוק מחכה בשקט...
לעומת זאת ריזלינג גרמני מצויין ובורדו מציאה, כן טעמנו. וגם סירה מבריטיש קולומבייה שבקנדה שתקף אןתנו בכמויות וניל וקוקוס שפשוט דילגנו הלאה. הכל בקרוב...
תודה על האיחולים. הברכה שלך נשמעה לי די מוכרות... חשבתי מי כבר בירך אותי ככה... אה כן, אבא :)
שנה טובה, ושניפגש בקרוב!
|
|
|
|
|
•
|
מה הבאת בסופו של דבר
elir
|
|