הצגת הודעה בפורום יין ואוכל
RSS    חפש הודעות
תיאור הפורום   |   הודעת המנהל/ת   |   חוקי הפורום   |   בהנהלת: fat-guy   ,   fat - guy
 
שאלתי את מר ואטאן,   

מאת:  fat-guy    Dec 02, 2013  ||  19:38


פיליפ ואטאן, הבעלים והיינן של שאטו דה הורו מהלואר,
על ההשפעה של סוגי הקרקע השונים על היין.

הנה מה שהוא כתב לי:

The presence of tuffeau (a tender limestone) gives very good maturity to the grapes (maybe because the vines which have theirs roots in the tuffeau don't suffer from drought during hot summers) and have round tanins.
הערה: הטוף של הלואר אוגר בתוכו כ-500 ליטר לקוב קרקע (!!), מכאן הרוויה היחסית.

When the soil is sandy (Fours a Chaux), the wines have a lot of finesse but not enough structure to be kept very very long (more than 7-10 years).
הערה: זה כל כך טעים עכשיו !!

When there is more clay in the soil (Lisagathe), the wine are more powerful, need 3/4 years after harvest to be at their best and can be kept10-20 years, even more if the vintage is great.
Best regards,
Philippe Vatan

תוכלו לטעום את היינות בבאר יין המקסים בשבוע שבין ה- 15-22 לחודש זה.
פרטים בקרוב. יהיו כוסות, חצאים, יהיו פלייטים במחיר סופר מפרגן,
יהיה להט לבן בכוסות, לראשונה בישראל, ויהיה גם דנואה.
ויהיה ממש ממש כייף.



הוסף תגובה
  מסר לכותב/ת   קישור להודעה   הדפסה   שלח לחבר/ה
• 
שאלתי את מר ואטאן,   fat-guy   > אתה נמצא כאן
  Dec 02, 2013 | 19:38
• 
רק שכחת לציין   אבירם
  Dec 05, 2013 | 17:21
• 
רק שכחת לציין,   fat-guy
  Dec 06, 2013 | 06:09
• 
ובהמשך לתגובתו של מר לוי   חיים שרגא
  Dec 06, 2013 | 11:35
• 
אני חושש שאתם מבלבלים ביני   אבירם
  Dec 07, 2013 | 22:07
• 
כל מילה אמת,   fat-guy
  Dec 08, 2013 | 05:09

מקרא:   ללא תוכן ° הודעה חדשה New Message
לחיצה על העיגול תוביל לפתיחת ההודעה בעמוד נפרד
לייבסיטי - בניית אתרים