|
|
|
|
שאלתי את מר ואטאן,
מאת:
fat-guy
Dec 02, 2013
||
19:38
פיליפ ואטאן, הבעלים והיינן של שאטו דה הורו מהלואר,
על ההשפעה של סוגי הקרקע השונים על היין.
הנה מה שהוא כתב לי:
The presence of tuffeau (a tender limestone) gives very good maturity to the grapes (maybe because the vines which have theirs roots in the tuffeau don't suffer from drought during hot summers) and have round tanins.
הערה: הטוף של הלואר אוגר בתוכו כ-500 ליטר לקוב קרקע (!!), מכאן הרוויה היחסית.
When the soil is sandy (Fours a Chaux), the wines have a lot of finesse but not enough structure to be kept very very long (more than 7-10 years).
הערה: זה כל כך טעים עכשיו !!
When there is more clay in the soil (Lisagathe), the wine are more powerful, need 3/4 years after harvest to be at their best and can be kept10-20 years, even more if the vintage is great.
Best regards,
Philippe Vatan
תוכלו לטעום את היינות בבאר יין המקסים בשבוע שבין ה- 15-22 לחודש זה.
פרטים בקרוב. יהיו כוסות, חצאים, יהיו פלייטים במחיר סופר מפרגן,
יהיה להט לבן בכוסות, לראשונה בישראל, ויהיה גם דנואה.
ויהיה ממש ממש כייף.
|
|
|
•
|
שאלתי את מר ואטאן,
fat-guy
> אתה נמצא כאן
|
|
|
Dec 02, 2013 | 19:38
|
|
פיליפ ואטאן, הבעלים והיינן של שאטו דה הורו מהלואר,
על ההשפעה של סוגי הקרקע השונים על היין.
הנה מה שהוא כתב לי:
The presence of tuffeau (a tender limestone) gives very good maturity to the grapes (maybe because the vines which have theirs roots in the tuffeau don't suffer from drought during hot summers) and have round tanins.
הערה: הטוף של הלואר אוגר בתוכו כ-500 ליטר לקוב קרקע (!!), מכאן הרוויה היחסית.
When the soil is sandy (Fours a Chaux), the wines have a lot of finesse but not enough structure to be kept very very long (more than 7-10 years).
הערה: זה כל כך טעים עכשיו !!
When there is more clay in the soil (Lisagathe), the wine are more powerful, need 3/4 years after harvest to be at their best and can be kept10-20 years, even more if the vintage is great.
Best regards,
Philippe Vatan
תוכלו לטעום את היינות בבאר יין המקסים בשבוע שבין ה- 15-22 לחודש זה.
פרטים בקרוב. יהיו כוסות, חצאים, יהיו פלייטים במחיר סופר מפרגן,
יהיה להט לבן בכוסות, לראשונה בישראל, ויהיה גם דנואה.
ויהיה ממש ממש כייף.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Dec 05, 2013 | 17:21 |
|
שבגלל שחלקנו לא נהיה בארץ בתאריכים הנקובים האירוע יוארך עד ל-28.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Dec 06, 2013 | 11:35 |
|
באיזו ארץ בדיוק אתה לא נמצא?
|
|
|
|
|
•
|
אני חושש שאתם מבלבלים ביני
אבירם
|
|
|
Dec 07, 2013 | 22:07 |
|
ובין כמה ייננים, חלקם אפילו כותבים/קוראים פעילים בפורום...
אני בסך הכל פועל תשוש שטס באיזיג'ט מדי פעם ובלי כסף אפילו לשלם על כוס תה (3 אירו!!) בטיסה
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Dec 08, 2013 | 05:09 |
|
ולבשורות הטובות:
הייננים, היבואנים ואף חלק מהצרכנים שפעילים פה,
אספו כסף כדי להרים עבורך כוס תה פלוס כוס יין בטיסה הבאה,
אבל בכיוון חזרה כדי שייקל לך ההלם.
תתפרע !
|
|
|
|
|
|
|
מקרא:
ללא תוכן °
הודעה חדשה
|
לחיצה על העיגול תוביל לפתיחת ההודעה בעמוד נפרד
|
|
|
|