|
|
|
|
עוד סדר קטן, ברשותך.
מאת:
fat-guy
Mar 04, 2014
||
10:45
טעמתי את הרזרב החדש של ברקן.
אין לי ספק שמדובר פה בקלאסיקו של פעם תחת תווית "יוקרתית" יותר.
הקלאסיק של ברקן בצורתו החדשה - השם ישמור. מי יודע מה שמים שם. בכל מקרה, לברקן יש כמה וכמה (וכמה) יינות שאתה לא מכיר שזולים אפילו מהקלאסיק (שהיה בזמנו מעולה למחירו).
|
|
|
•
|
|
|
Feb 24, 2014 | 18:02
|
|
תשעה (9) ₪ בלבד.
הגיוני?
המלצרית הנעימה לא ידעה לספר יותר מדי על היין,
אבל בקפה לנדוור השכונתי שלנו מתנוססת כבר שבוע ומשהו הצעה מרתקת:
כוס יין, קברנה או אמרלד ריזלינג, של ברקן מסדרת רזרב - 9 ₪ בלבד.
תשעה ₪?
"כן", הרגיעה אותי המלצרית. "זה אמנם 125 סמ"ק, אבל זה המחיר. אנחנו פשוט לא מרוויחים על היין, רק מעודדים שתייה שלו".
תראו, חשבון אני יודע, וגם 9*6 עוד לא מביא את המחיר למחיר חנות אפילו. אני גם מאמין קטן יחסית בפילנטרופיה. רשתות כאלה לא עושות טובות לאף אחד. הן מרוויחות. משהו לפחות.
אז מה קרה?
יש מקום אחד בו אני תמיד מקבל הסברים למה שקורה בשוק.
מה שקרה הוא שהיקבים הבינו שצריך להנגיש את היין לצרכן הישראלי,
או פשוט להפסיק למכור.
אולי גם ההיצע הגדל, בלי להזיז את הביקושים, עושה את שלו.
התוצאה היא אחת: מחירים בריצפה.
ברקן רזרב - רזרב! - נמכר ב-45 ₪ לצרכן. סדרת אדמה של תבור לא מפגרת אחריה - 44 ₪. לא יאומן, אבל גם אבר-רד של עמק האלה מוצע לציבור ב-45 ₪. כדי להבין את העניין, כנען של דלתון - יין פנטסטי אבל במיתוג פח, עולה 44 ₪. אל תדאגו, לא להרבה זמן.
המחירים הסיטונאיים הם משהון כמו 21-24 ₪ בלבד ליינות הללו. זו לא פחות ממהפכה, כי המחירים הללו לא יוכלו לעלות חזרה בקלות. האם זה יוביל לעלייה בצריכה, להתרסקות של יקבים או ל.... למה בעצם?
אין לי תשובות. אבל אף פעם לא היינו יכולים לקנות יין כל כך טוב ויוקרתי במחיר כל כך נמוך.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Feb 25, 2014 | 08:48 |
|
סדרת מרום הגליל של סגל, כשעוד פלדשטיין היה היינן ביינות שנמכרו עלתה במגה/שופרסל וכו' משהו כמו שלוש במאה לקברנה סוביניון ומרלו.
לרוב הסדרה נמכרה בחנויות יין בשניים בתשעים, שניים במאה ואז לפני פסח כל הרשתות שיווק הפציצו במחירי רצפה.
כעת נשאלת השאלה האם שילמנו כל השנים ואנחנו עדיין משלמים מחירים לא ריאליים בעבור יין?
אין לי ממש תשובה, מה שכן יש לי זה רק ידע מהעבר.
אסמבלאז' של ברקן שהתג מחיר שלה 89 ש"ח גם ראיתי כשהסדרה יצאה לראשונה במחירי רצפה של 55-65 ש"ח במבצעים מסוימים שהיו לקראת חגי יין. יש יקבים שאצלם אני מניח שזה אילוץ להוריד מחירים מכיוון שהם לא מוכרים ויש יקבים שאצלם זאת כנראה מדיניות להוריד מחירים כדוגמאת ברקן. מגיע בציר/בצירים חדשים רוצים להעיף את המלאים הישנים ואז מוכרים במחירים ממש נמוכים פשוט במקרה של ברקן יש דפוס שחוזר על עצמו.
באותה מידה סדרת אבני החושן היוקרתית של בנימינה שנעה תמיד סביב ה 120-130 ש"ח נמכרת בחנות מסוימת בשישיה בסביבות 470-480 ש"ח. פה זאת לא מדיניות, פה זאת פשיטת רגל של היקב.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Feb 25, 2014 | 23:17 |
|
ערב טוב,
אשמח לדעת היכן ניתן להשיג את הנ"ל
תודה
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Feb 28, 2014 | 17:02 |
|
אגב, אותה חנות עושה רק טוב לשוק היין הישראלי, מנגישה יינות מעולים לקהל רחב יותר..
הלוואי וכולם היו ככה, לדעתי הדבר מעלה צריכה ודוחף קהל רחב יותר לקנות ולהחשף ליין (קל וחומר שמדובר ביין לא רע בכלל)
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Mar 03, 2014 | 08:23 |
|
אכן 440.
מה שמוכיח שמחיר היין הישראלים יקרים מדי.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Feb 25, 2014 | 23:27 |
|
ערב טוב
כידוע יקבי ברקן שייכים לטמפו, בטמפו כמו בטמפו יודעים שיווק מהו......
וכך מייצרים עבודה ומכירה של יין. הם מתייחסים ליין כאל שתיה מוגזת, או שישיית גולדסטאר.
את האמת כולם יודעים, שבקבוק יין שנמכר בחנויות היין ב-150 ש"ח ויותר, לא עולה ליקב 120 ש"ח, מקסימום עלות לבקבוק כזה הוא בערך 15 ש"ח, אבל היות והפרייארים לא מתים....... אז למה שהיקבים יורידו מחירים??
ושמתי לב שלפני שנתיים בערך יינות P.C. קברנה או שיראז (לא קברנה מרלו) של כרמל נמכרו ב -50 או 60 ש"ח לבקבוק, וראו זה פלא היום הם נמכרים 3 ב-100 ש"ח, מה קרה????
ובשורה תחתונה, הארץ מוצפת ביינות טובים, חפשו כל הזמן הזדמנויות....... הם קיימות כל הזמן בשוק היינות, פעם זה מתחת לבית שלכם, ופעם צריך לזוז קצת, אל תתייאשו , ותחסכו הרבה כסף ........... בהצלחה .
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Dec 13, 2016 | 17:13 |
|
שלום לכולם,
אני יודעת שזה לא האשכול המתאים אבל רציתי לשתף.
אתמול היה יום הולדת 40 לבעלי, עשיתי לו הפתעה וקניתי יין ריקאנטי ועוגה בהזמנה מיוחדת ממקום שעושים עוגות בצק סוכר .
עוגה משוקלד עם ציפוי בצק סוכר ויין ריקאנטי הולכים טוב ביחד.
אני ממליצה בחום.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Mar 03, 2014 | 16:25 |
|
קופיקס אלכוהולי ועם ברקן!
http://finance.walla.co.il/?w=/3/2725793
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Mar 04, 2014 | 07:31 |
|
הוא מדבר על יין שעולה לו 2 ש"ח לכוס,
ומוציא מבקבוק 6-7 כוסות, לטענתו.
לא בדיוק הכמות שמוזגים במסעדות רגילות, ולא האיכות. אלו יינות סופרמרקט מינוס.
|
|
|
|
|
•
|
אני מניח שהוא מתכוון לברקן קלאסיק
עידו
|
|
|
Mar 04, 2014 | 08:11 |
|
ואם הוא מוכר 7.5 כוסות לבקבוק זה 100 מילילטר.
כן, יינות סופרמרקט, מצד שני גמלא של יקב רמת הגולן זה גם יין סופרמרקט, ברקן רזרב זה גם יין סופר מרקט, סדרת גליל של יקב הרי גליל זה גם יינות סופרמרקט חלק מהסדרה.
יש עוד ועוד ..
אם הוא ימכור שליש גולדסטאר בחמישה שקלים זה מספיק מבחינתי.
|
|
|
|
|
•
|
עוד סדר קטן, ברשותך.
fat-guy
> את/ה נמצא כאן
|
|
|
Mar 04, 2014 | 10:45 |
|
טעמתי את הרזרב החדש של ברקן.
אין לי ספק שמדובר פה בקלאסיקו של פעם תחת תווית "יוקרתית" יותר.
הקלאסיק של ברקן בצורתו החדשה - השם ישמור. מי יודע מה שמים שם. בכל מקרה, לברקן יש כמה וכמה (וכמה) יינות שאתה לא מכיר שזולים אפילו מהקלאסיק (שהיה בזמנו מעולה למחירו).
|
|
|
|
|
•
|
הסדרת רזרב החדשה של ברקן
עידו
|
|
|
Mar 04, 2014 | 10:51 |
|
שיצאה לפני ראש השנה.
כל מה שנותר לי להגיב "אלוהים ישמור".
כן, לברקן יש עוד כמה יינות ויינות וכאלה שמבושלים (התברר לי לאחרונה) המיועדים לאולמי אירועים.
מצד שני גם לכרמל, אפרת/טפרגברג ועוד כמה יקבים גדולים יש יינות מבושלים מפרי לא ברור שנמכרים באולמות אירועים.
אני דווקא חיבבתי את הלבנים של הקלאסיק כשיותם שרון היה בברקן. פשוטים אבל עושים טוב ללא יומרות, היום לא יודע מה הולך שם.
בסוף צריך לראות איזה ברקן אדון קופיקס מוזג לך מהבקבוק. עד עתה זה רק השערות. אם זה קלאסיק ומעלה (למרות שהרזרב החדשה היא אכזבה) זה מהלך יפה.
|
|
|
|
|
|
|
מקרא:
ללא תוכן °
הודעה חדשה
|
לחיצה על העיגול תוביל לפתיחת ההודעה בעמוד נפרד