הצגת הודעה בפורום יין ואוכל
 חפש הודעות
מסרים חדשים   ||  
RSS   ||   תיאור הפורום   ||   הודעת המנהל/ת   ||   חוקי הפורום   ||   בהנהלת: fat-guy

מרגלית 2007 - הטעימה.   

מאת:  fat-guy    Mar 17, 2009  ||  06:16

מה נשתנה?
הרבה. אם אנשי יקב מרגלית מזמינים אותנו למפגש שנה שניה ברציפות (!) אחרי התעלמות של כמעט עשור ומחצה, אז משהו השתנה בעולם היין הישראלי. אפשר לקרוא כתבות קודמות על היקב כאן באתר, אני מודה שליקב ולאנשיו יש אצלי מקום של כבוד, אולי בגלל שמשנת 1995 אני קונה מיינותיו, מתבגר יחד איתו, מתאהב (בבציר 1993-4) ומתאכזב (מבציר 1995-6), נוטש (בבציר 1997) וחוזר אל אהבת נעורי (בבציר 2000). כן, אני עוקב ודי מקרוב אחרי השינויים שעובר היקב, מתמוגג מחזרתו בתשובה המרתקת של יאיר מרגלית, שהפך מד"ר Frankenwine למר טרואר, והגעתי גם למסקנה מעניינת, אבל חכו רגע.
טעמנו חמישה יינות.

קברנה סוביניון 2007, 200 ₪
13.8% אלכוהול.
הבציר היה מוקדם יחסית בשנה זו. הרעיון – לקבל אלגנטיות על חשבון העוצמות. המחיר, לטעמי – אובדן מסוים של מורכבות ועושר. "עדיין בריון", קורא לו יאיר, "אבל בחליפה ועניבה". ריחות אופייניים של שזיף בשל, קסיס קליל, קלייה מעודנת מהעץ, היין נקי כמעט מריחות עשבוניים, אך הוא מציג תיבול נעים.
הפה קצת פחות מוצלח לטעמי מהאף – חם, בשל, מתקתק, אולי יותר מדי אלכוהול מול הריכוז המינורי. עדיין – יין טוב, נקי, מדוייק ובעל חתימת יינן ברורה.
88

קברנה פרנק 2007, 200 ₪
14.3% אלכוהול
כזכור, הענבים מגיעים מכרם בבנימינה. להבדיל מרוב ענבי היקב שמגיעים מכרם קדיתא, גבוה בגליל. השינוי עליו דיבר מרגלית בהקשר לקברנה לא מתקיים כאן. האף אותו האף כמו שנה קודמת– פצצת פרי בשל, קסיס, ברט קליל, גוונים ירקרקים כמצופה מהזן ומהטרואר.
על החך היין מרגיש חם ואפילו מעט צורב, אבל שום דבר שמנה ראויה לא תחליק. מי שאוהב את הסגנון ימשיך להנות ממה שיש. מי שמחפש את הפן האלגנטי ביינות ישראל – מוזמן לעבור ליין הבא. 88

מרלו 2007, 200 ₪,
14% אלכוהול
אנשי מרגלית לא מוציאים כל שנה מרלו זני – וכשיוצא אחד כזה כדאי לשים לב לתוצאה. הכרם הוא כרם קדיתא, הצבע בהיר יחסית, האף מאוד מרלואי – אבל עם הרבה אלגנטיות. פרי אדום לצד מעט גרגרי יער שחורים, אף מעניין עם תיבול ירקרק אבל בשום אופן ללא פלפל ירוק – ההבשלה טובה למרות הבציר המוקדם. אין כמעט זכר לריחות עץ – שאפו על זה. באופן אישי אני אשמח למעט יותר ריכוז ביין – אבל אני אוהב את מה שיש. הכיוון הארומטי- סגנוני הוא יותר סט אמיליון מעודן מאשר איטלקי ביריון, עם כל ההבדלים הברורים והכבוד הראוי. 90.

אניגמה 2007, 240 ₪,
13.9% אלכוהול.
החדשות – אנשי היקב הניחו בצד 4 חביות אניגמה 2007 לשנת עץ נוספת, "כדי לראות מה קורה", אומר אסף. חדי הזיכרון זוכרים את הנסיון של בין 37, הקברנה שנמכר בדרך היין לפני כשנתיים, יין שיושן שנה נוספת בעץ וזכה להצלחה ניכרת. נעקוב ננטעם אי"ה.
2003 היא השנה הראשונה של יין בלנד ביקב, וזה קרה כי המרלו הבשיל יחד עם הקברנה. התסיסו אותם יחד, ואז צרפו את הפרנק ויצא מה שיצא. יאיר ואסף אהבו מאוד את התוצאה והמשיכו את המסורת.
איך יצא?
הרמוני, נעים, פחות בומבסטי מהשנה הקודמת, אבל פה זה עובד לא רע, אולי בגלל הקב' פרנק הבנימיני. "היינו רוצים שכל היין שלנו יהיה אניגמה", אומר יאיר. ברט קליל, פרי אדום ושחור, מעט ירקרק, יין נהדר לאוכל. אורך טוב, ריכוז מהנה, גם כאן הקו הוא אלגנטי, בניגוד ליינות קודמים של התווית הזו. 90.

מרגלית קב"ס SR 2007י, 300 ש"ח
14.2% אלכוהול.
18% פטיט סירה, ועדיין השם קב"ס נשמר. הפטיט סירה גדל גם הוא בקדיתא, בניגוד לכרם הבעל איתו היו עובדים, והוא נבצר מאוחר יחסית. כבר הצבע מספר את הסיפור - כהה ועמוק מכל יינות הבציר. בשרני, פירותי, עשיר ומרוכז, פה בהחלט אפשר לדבר על בריון בחליפה. יין אדיר, מרוכז ועדיין לרגע לא בומבסטי, עשיר ורחב, סיום ארוך – מורכב, עוצמתי ועדיין עם אופי אלגנטי בקונטקסט הישראלי. 92

הוסף תגובה

◄  מסר לכותב/ת     ◄  קישור להודעה     ◄  הדפסה     ◄  שלח לחבר/ה

• 
מרגלית 2007 - הטעימה.   fat-guy   > אתה נמצא כאן
  Mar 17, 2009 | 06:16
• 
ולא שכחתי את הסיפא -   fat-guy
  Mar 17, 2009 | 06:29
• 
שאלה טכנית   עידו
  Mar 17, 2009 | 08:54
•